Palestina-Israël.info
         
 

 

 

Op reis in Israël en Palestina

 

Hieronder vindt u de reizen die bij ons bekend zijn.

1. Problemen bij binnenkomst in Israël via het vliegveld in Tel Aviv
2. Machsomwatch
3. Galilee today
4. Olijfboomcampagne en reizen
5. Inleefreizen (10 dagen in de lente of in de zomer)
6. Andere reizen:
         Olijfplukreis 13 - 22 oktober 2018
          Achter het nieuws, voorbij de muren 17 - 26 oktober 2018
7. Reisverslagen

Wij hebben zelf niet de verantwoordelijkheid voor deze reizen. U kunt dan ook bij ons niet reclameren.

De Israëlische autoriteiten maken het de reiziger steeds moeilijker om het land binnen te komen. Maar laat u daardoor niet er van weerhouden om Israël en de Palestijnse gebieden te bezoeken. Alleen dan kunt u werkelijk weten hoe de situatie van de Palestijnen in Israël en op de Westbank en in de Gazastrook is. Zie hiervoor de ervaringen, zoals hier beschreven:

1. Problemen bij binnenkomst in Israël via het vliegveld in Tel Aviv

29 juli 2015:

Je komtnog steeds niet zomaar Israël in:
http://mondoweiss.net/2015/07/palestinian-americans-detained

22 april 2015:

Hoe twee muziek studenten op Tel Aviv werden ‘begroet'.
http://mondoweiss.net/2015/04/airport-french-students

29 januari 2014

In het volgende verslag (29 januari 2014) van een reis door de Westbank leest u hoe lastig het kan zijn om Israël in te komen. De auteur (een niet-blanke Amerikaan) is duidelijk: "Er is geen Israëlisch-Palestijns conflict. Er is alleen onderdrukking."

Dit verslag geeft ook een goed beeld van waar een reis in de Westbank mee te maken kan krijgen:
http://sabbah.biz/mt/archives/2014/01/29/traveled-palestine-israel-discovered-palestinian-israeli-conflict/#utm_source=Sabbah+Report+Newsletter&utm_campaign=24ac729fde-Mailchimp_RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_b25ea89f16-24ac729fde-414488809

2. Machsomwatch

is een organisatie van ongeveer 200 Israëische vrouwen die door hun aanwezigheid bij de checkpoints hopen de behandeling van de Palestijnen door Israëlische soldaten iets menselijker te laten zijn.

Nu organiseren zij ook reizen per bus in de bezette gebieden. Tot nu toe gaan er vooral Israëlische gasten mee. De vrouwen van Machsomwatch hopen zo het bewustzijn onder de Israëlische bevolking te vergroten. Sinds 2009 hebben zij al zo'n 3000 mensen rond geleid. Zij laten de gasten zien wat de bezetting inhoudt: Israëlische militairen bepalen of een boer wel of niet zijn grond mag bewerken en wanneer.

Eén van de mensen verwoordde het zo: "Je kunt veel over de bezetting lezen. Maar echt meemaken is wat anders: nu pas zie ik het humanitaire probleem.

3. Galilee today

De Nederlandse Trees Kosterman woont al jaren met man en dochters in Sakhnin, een dorp in Galilea, in het noorden van Israël.
Zij hebben nu een reisbureau opgezet en organiseren reizen/tochten in Galilea met als thema ‘het leven van Palestijnen in Israël'.
Inbegrepen kunnen zijn lunches, diners, en eventueel overnachtingen bij mensen thuis.

Zie hiervoor:  http://galileetoday.com/
en: https://www.facebook.com/GalileeToday?fref=ts.

Voor een reis door de rest van Israël en door Palestijnse gebieden werken ze samen met Universal tours, een gerenommeerd reisbureau in Oost-Jerusalem.

Samen kunnen zij een complete reis voor U organiseren, met inbegrip van groepskortingen op vliegtuig tickets, bezoeken aan allerlei organisaties die U wat meer inzicht kunnen geven in de situatie in Israel/Palestina.

 

4. Olijfboomcampagne en reizen

Elk jaar organiseert de Olijfbomencampagne drie mogelijkheden om met professionele begeleiding de Palestijnse gebieden te bezoeken en een leerzame vakantie te combineren met vrijwilligerswerk op het land van Palestijnse boeren.
Voor uitgebreidere informatie over de inhoud en uitvoering van het programma kunt u naar onze website gaan: http://www.planteenolijfboom.nl/index.phtml?p=2

 

5. Inleefreizen (10 dagen in de lente of in de zomer)

 

6. Andere reizen:

13 - 22 oktober 2018: Olive picking.

An International Solidarity and support program to Palestinian farmers pick olive fruits from their threatened fields.
The program includes guided tours in various cities, introductory presentations about life under occupation in Palestine.
Hier vindt u meer informatie: http://jai-pal.org/index.php/en/?option=com_content&view=article&id=186:picking-program-2018&catid=40&Itemid=139

17 - 26 oktober 2018: Achter het nieuws, voorbij de muren.

Stichting Vrouwengroep Twente Bethlehem
organiseert in oktober 2018 weer een reis naar Israël en Palestina.
Het motto is: Achter het nieuws, voorbij de muren.

Het wordt een reis , waarbij we verder willen kijken, zowel naar de Palestijnse kant, als naar de Israëlische kant.  Laat weten of je belangstelling hebt om mee te gaan. We zullen dan in januari of februari een informatiebijeenkomst organiseren. Dan kunnen we ook jullie wensen horen en met elkaar kijken of we daar aan kunnen voldoen.

Voor meer informatie: margreetstroo@kpnmail.nl

 

7. Reisverslagen

31 maart 2014:

Een verslag met veel foto's van een reis die een groep uit Twente begin maat 2014 maakte naar Palestina en Israël:
http://hetnabijeoostennabijtwente.blogspot.nl/2014/03/het-is-toch-altijd-een-klein-wonder-dat.html